اصول برنامه ریزی مدیریت کسب و کار ها

اصول برنامه ریزی مدیریت کسب و کار ها

اگر شما هم جزو افرادی هستید که به تازگی کسب و کار خود را شروع کرده اید و نیاز به راهنمایی و یادگیری اصول برنامه ریزی مدیریت کسب و کار ها را دارید، این مطلب مختص شما است. راه اندازه کسب و کار نیاز به رعایت اصول برنامه ریزی خاصی دارد که شما با انجام آن می توانید یک کسب و‌ کار درست و اصولی را داشته باشید.

برنامه ریزی به نوعی یک سند زنده است که هرگز نباید قطع شود و همیشه در تمام مراحل کسب و کار باید همراه شما باشد. در برنامه ریزی مدیریت کسب و کار  و اصول برنامه ریزی مدیریت کسب و کار ها گام های متعددی همچون تعیین هدف، شناسایی نیاز، زمانبندی، ایجاد هدف کوتاه مدت، ایجاد هدف بلند مدت، طبقه بندی و… وجود دارد که در ادامه به آن ها پرداخته می شود.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه اصول برنامه ریزی مدیریت کسب و کار ها  ابتدا لازم است با خود برنامه ریزی کاملا آشنا شوید، پس تا انتهای مطلب همراه الیت بیزینس باشید.

برنامه ریزی چیست؟

 برای آگاهی از اصول برنامه ریزی مدیریت کسب و کار ها باید بدانیم که به طور کلی برنامه ریزی یک تصویرسازی ذهنی از آینده است که در آن فرد به وظایف و راه رسیدن به اهداف می پردازد. برنامه ریزی در کسب و کار تعیین می کند که در چه زمانی کار انجام شود، چرا انجام شود، چگونه انجام شود و توسط چه کسی انجام شود. برنامه ریزی از مهم ترین اصول در مدیریت کسب و کار است که امروزه تمامی مدیران کسب و کار به آن توجه ویژه ای می کنند.

برای دریافت خدمات مشاوره کسب و کار جهت راه اندازی و توسعه کسب و کار خود با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

آشنایی با انواع کسب و کارهای خدماتی دنیا
ادامه مطلب

برنامه ریزی، برنامه ای بلند مدت است که همیشه باید بررسی شود تا نسبت به شرایط داخلی خارجی دچار تغییراتی مثبت شود. موضوع دیگری مه در برنامه ریزی وجود دارد این است که شما نباید برنامه ریزی را قطع کنید اگر به هر دلیلی آن را قطع کنید دیگر قادر نخواهید بود که به آن پایبند باشید در ادامه به معرفی اصول برنامه ریزی مدیریت کسب و کار ها می پردازیم.

اصول برنامه ریزی مدیریت کسب و کار ها

در این قسمت الیت بیزینس به طور کامل به بررسی اصول برنامه ریزی مدیریت کسب و کار ها می پردازد:

  1. تعیین هدف: برای اصول برنامه ریزی مدیریت کسب و کار ها ، اصلی ترین و مهم ترین اصول برنامه ریزی مدیریت کسب و کار تعیین هدف است. به طور کلی دو دسته اهداف وجود دارد؛ اهداف کلی و جزئی. اهداف کلی که کاملا مشخص است و محوریت اصلی هستند اما اهداف جزئی اهدافی هستند که در کنار هدف کلی قرار دارند قرار دارند، افرادی در کسب و کارشان موفق هستند که بتوانند به راحتی این دو دسته را کنترل کنند.
  2. شناسایی نیاز: در این قسمت از اصول برنامه ریزی مدیریت کسب و کار ها شما باید نیازهای مورد نظر خود را شناسایی کنید و ببینید از کسب و کار خود چه خواسته ای دارد، همچنین در این قسمت باید مکانی را به نیازهای مشتری یا متقاضی نیز اختصاص دهید. با شناسایی نیاز شما می توانید پله های برنامه ریزی مدیریت کسب و کار را به راحتی و یکی پس از دیگری طی کنید.
  3. زمانبندی: تعیین زمانبندی موضوع مهمی است که متاسفانه امروزه افراد کمی به آن توجه می کنند. شما می توانید فرصت ها و زمان هایی را که باید صرف تحقق اهداف و مطالعه راجب آن ها باشد را مشخص کنید تا مشخص شود که در هر هفته چقدر زمان برای کسب و کارتان می گذارید. 
  4. ایجاد هدف کوتاه و بلند مدت: بعد از مرحله زمانبندی نوبت به ایجاد هدف های کوتاه و بلند می شود. ابتدا توصیه می شود یک هدف بلند مدت انتخاب کنید که بدانید هدف اصلی برنامه ریزی مدیریت کسب و کارتان چیست، سپس برای این که در طول مسیر رسیدن به آن دچار خستگی و بی حوصلگی نشوید باید هدف های کوتاه مدت انتخاب کنید. با این روش شما در این مسیر پس از مدتی به هدف کوتاه مدت خود می رسید و رسیدن به هدف کوتاه مدتتان باعث ایجاد انگیزه و تقویت تلاشتان می شود.
  5. طبقه بندی: یک از اصول مهم در برنامه ریزی مدیریت کسب و کار ها طبقه بندی است. شما با طبقه بندی اهدافتان بر اساس الویت و ضروری بودن آن ها می توانید بهترين زمان ها و اوقات را برای مهم ترين كارها قرار دهيد. با این روش اگر به هر دلیلی وقت کم داشته باشید یا نتوانيد به همه اهداف و كارهايتان برسيد، مطمئن هستيد كه اهداف و برنامه های اصلی خود را انجام خواهيد داد. پس حتما توجه داشته باشید که در کسب و‌ کارتان اهدافتان را طبقه بندی کنید.
  6. انعطاف پذیری: یکی از ویژگی های افرادی که کسب و کار خود را آغاز می کنند، روحیه انعطاف پذیر آن ها است، پس روحيه ی انعطاف پذيری را در خود تقويت كنيد يعنی باید در عین حال که فردی منظم هستید کارها را نیز طبق برنامه انجام دهید. در زمینه کسب و کار شما باید به تمامی نکات توجه کنید و به نوعی خود را مطابق با شرایط داخلی و خارجی همگام کنید. همیشه اموری وجود دارند که خارج از دید انسان هستند، پس باید برنامه خود را طوری تنظیم کنید که جای برای تغییر در آن وجود داشته باشد و انجام یک رخداد در حیطه ی کاریتان شما را آشفته نکند، پس بهتر است همیشه برای هر اتفاقی آماده باشید.
  7. تنوع: کسب و کارتان در هر زمینه ای که است باید به نوعی برنامه ریزی داشته باشید که تنوع کارتان بالا باشد. تنوع در کسب و کارتان می تواند یک نکته مثبت باشد که شما را همیشه در اوج نگه دارد. برای مثال تمامی افراد رنگ مشکی را دوست دارند اما فردی در کسب و کار موفق است که فقط به این موضوع متکی نباشد و در کارش از تمامی رنگ ها استفاده کند.
  8. رعایت حد و مرز: در اصول برنامه ریزی مدیریت کسب و کار ها همیشه باید مرز را رعایت کرد، به نوعی که نه خیلی به خودتان سخت بگیرید که باعث خستگی شود و نه به نوعی که باعث تنبلی شود. 

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن تجارتی با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

آیا استراتژی همان مدل کسب و کار است؟
ادامه مطلب

سخن پایانی

راه اندازی کسب و‌ کار یکی از کارهایی است که شاید از بیرون بسیار راحت باشد اما باید بگوییم که این راه، راه بسیار سختی است که لازم به رعایت اصول برنامه ریزی مدیریت کسب و کار ها  است. در این مقاله الیت بیزینس به طور کاملا تخصصی به اصول برنامه ریزی مدیریت کسب و کار ها پرداخته است تا شما عزیزان در کسب و کارتان از این مطلب استفاده کرده و پله های موفقیت را یکی پس از دیگری طی کنید. امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد.

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن تجارتی با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print
Facebook
Twitter
Pinterest
Skype

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه