آشنایی با انواع مدل های درآمدی کسب و کار

آشنایی با انواع مدل های کسب و کار

انواع مدل های کسب و کار امروزه در روش های مختلفی رونق پیدا کرده است. این بدان معنا است که شما نمی توانید با ترفندها و نکات قدیمی، در بازار امروز، به فعالیت پرداخته و درآمد کسب کنید. بنابراین شما نیازمند این هستید که با متد جدید، اقدام به انجام فعالیت نمایید. شما می توانید با انواع مدل های کسب و کار جدید، اقدام به درآمدزایی نمایید و منجر به پیشرفت کسب و کار خود گردید. 

موفقیت در هر کسب و کاری در گرو آشنایی با مدل های کسب و کار می باشد. بنابراین الیت بیزینس  تصمیم گرفته است شما را با انواع مدل های کسب و کار آشنا کرده و تفاوت های هرکدام را برای شما بیان کند. بهتر است اگر صاحب  کسب و کاری هستید، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید که  با مدل های کسب و کار آشنایی پیدا کنید.

برای دریافت خدمات راه اندازی استارتاپ با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

انواع مدل های کسب و کار چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم به موضوع “انواع مدل های کسب و کار” بپردازیم بهتر است به این سوال پاسخ دهید که تا چه اندازه در مورد کسب و کار اطلاعات دارید و می توانید کسب و کاری را راه اندازی کنید؟ 

به طور کلی مدل به معنی طرح و داشتن برنامه مشخص است. الگوی کسب و کار یا مدل کسب و کار، پی ریزی و پایه های یک سازمان یا شرکت برای انجام کار است. در این مدل ها، نحوه انتقال و دریافت نتیجه یک فعالیت بیان می شود. الگوهای کسب و کار متناسب با نوع فعالیت سازمان می‌توانند به صورت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و… باشد. بنابراین انواع مدل های کسب و کار را می توان شالوده فعالیت یک شرکت دانست.

از این‌ رو اقتصاددانان فعال در این زمینه، اقدام به طراحی و ساخت انواع مدل های کسب و کار متفاوتی کرده اند. با گذشت زمان و ورود اینترنت به بازار کار، برخی از این مدل ها متناسب با فعالیت در فضای مجازی، ساخته شده اند. در ادامه مطالبی برای شما ارائه می شود که می تواند برای شما بسیار کاربردی باشد.

برای دریافت خدمات مشاوره کسب و کار جهت راه اندازی و توسعه کسب و کار خود با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

آشنایی با بهترین روش گزارش نویسی کسب و کار
ادامه مطلب

چند نمونه از مدل های کسب و کار

3 مورد از مدل های کسب و کار

مدل کسب و کار فرانشیز

مدل کسب و کار فرانشیز یا امتیاز فروش، به مدل کسب و کاری گفته می‌شود که در آن صاحبان شرکت، برای به دست آوردن شعب مختلف در نقاط مختلف کشور و حتی دنیا، اقدام به فروش امتیاز برند تجاری خود می نمایند. این افراد نیز با خرید برند شرکت زیر نظر شرکت مورد نظر به فعالیت اقتصادی می پردازند. 

در این نوع فعالیت نام برند برای شرکت اصلی باقی می ماند و همچنین بخشی از سود حاصل از فروش محصولات در سایر شعب، ازآن شرکت اصلی می گردد. به عنوان مثال می توان شرکت مک دونالد را معرفی کرد که در اقصی نقاط جهان دارای نمایندگی می باشد. 

مدل کسب و کار چند وجهی

این نوع مدل ها بیشتر برای پلتفرم های اینترنتی استفاده می شود. در مدل های کسب و کار چند وجهی نیاز به دو گروه مختلف توجه شده و شرکت به دنبال رفع این نیازها می باشد. 

به عنوان مثال در ایران سایت خرید و فروش دیوار از این نوع مدل کسب و کار استفاده می نماید. در سایت دیوار هم به نیازهای فروشنده توجه شده و همچنین خریدار را نیز در نظر می گیرند. برخی دیگر از شرکت هایی که از مدل کسب و کار چند وجهی در کشور استفاده می نمایند، می توان به اسنپ و تپسی اشاره نمود.

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

مدل کسب و کار درآمد پنهان

در مدل های کسب و کار پنهانی که یکی از مهمترین و در عین حال ساده ترین روش کسب درآمد می باشد، دریافت کنندگان خدمات از یک شرکت، پولی برای آن پرداخت نمی کنند. اما شرکت از وجود کاربران به روش‌های مختلفی مانند گرفتن سفارش تبلیغات، درآمدزایی می نماید. این نوع مدل کسب و کار را می توان یک مدل دو سر سود هم برای ارائه دهنده خدمات و هم برای دریافت کننده خدمات دانست که این موارد به عنوان انواع مدل های کسب و کار محسوب می شود.

برای دریافت خدمات طراحی مدل کسب و کار با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

پلتفرم های گذار کسب و کار
ادامه مطلب

کسب در آمد بالا با مدل های مختلف کسب و کار

انواع مدل های کسب و کار تاثیر زیادی بر درآمد زایی یک شرکت دارند. اگر شرکتی بدون داشتن مدل کسب و کار مناسب اقدام به انجام فعالیت نماید، در نهایت به دلیل نداشتن برنامه مشخص و مدون، ورشکست خواهد شد. بنابراین به شما پیشنهاد می شود اگر دارای یک شرکت کسب و کار هستید یا قصد تاسیس آن را دارید، حتماً از مدل کسب و کار متناسب با فعالیت خود استفاده نمایید. سایت الیت بیزینس تلاش کرده است تا در این مقاله، آشنایی با انواع مدل های کسب و کار را برای شما به ارمغان بیاورد. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به این سایت مراجعه نمایید. 

WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print
Facebook
Twitter
Pinterest
Skype

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه