تفکر طراحی در کسب و کار چیست و چه کاربردی دارد؟

موارد مورد نیاز برای تفکر طراحی در کسب و کار

انجام هر کاری نیاز به برنامه ریزی و گذاشتن وقت برای مشخص نمودن اهداف کاری دارد. یکی از مواردی که در داشتن یک برنامه کاری مناسب به شما کمک می کند تفکر طراحی در کسب و کار است. این موضوع امری مهم و ضروری برای تمامی کسب و کارها به شمار می آید. از این رو بیزینس قصد دارد تفکر طراحی در کسب و کار و کاربردهای آن را برای شما بیان کند.

برای دریافت خدمات راه اندازی استارتاپ با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

معنای تفکر طراحی در کسب و کار چیست ؟

تعاریف مختلفی از Design Thinking یا «تفکر طراحی» وجود دارد اما به زبان ساده، تفکر طراحی عبارت است از فرآیند ایجاد ایده‌های جدید و نوآورانه برای حل یک مسئلهٔ خاص (هرچند در این مقاله تنها به جنبۀ سازمانی آن خواهیم پرداخت، اما این روش مختص یک صنعت، سازمان و یا کسب‌وکار خاص نبوده و در تمام جنبه‌های زندگی می‌توان از آن بهره برد). 

تفکر طراحی در کسب و کار، به منظور ارائهٔ خدمات یا محصولاتی که با اقبال عمومی مواجه شوند، مدیران کسب‌وکارهای مختلف تمام تمرکز خود را بر End User به منظور حل یک مسئلهٔ پیچیده می‌گذارند.

 استفاده از این روش در یک سازمان یا استارتاپ می‌تواند سبب هماهنگی بیشتر با تغییرات تدریجی نیاز روز بازار و افزایش انعطاف‌پذیری و پاسخگویی آن‌ها در مقابل مشتریان شده و در نهایت، کسب‌وکار را به سطح موفقیت بالاتری می‌رساند، اما این در حالی است که تمامی این موفقیت‌ها در گرو خوشحالی کاربران نهایی است.

تفکر طراحی در کسب و کار شامل اجزای زیادی است که بسته به کاربرد، ممکن است نام‌ها و عناوین مختلفی برای آن‌ها در نظر گرفته شود، اما به طور کلی همۀ این اجزا را می‌توان تحت عناوین کلی تقسیم‌بندی کرد که عبارتند از: 

  • بررسی نیازهای بالقوهٔ مشتریان؛ 
  • تعریف مسئله؛
  • ایده‌پردازی؛
  • پروتوتایپ سازی (مدل‌سازی)؛
  • تست محصول نهایی.

برای دریافت خدمات مشاوره کسب و کار جهت راه اندازی و توسعه کسب و کار خود با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

آیا طرح های کسب و کار فقط برای کارآفرینان هستند؟
ادامه مطلب

اهمیت تفکر طراحی در کسب و کار

کاربرد تفکر طراحی در کسب و کار

موفقیت کسب و کار

 پیش از این، طراحان فقط در بخش‌های بعدی فرآیند تولید محصول جدید، درگیر می‌شدند و فقط توجه خود را به زیبایی و عملکرد محصولات معطوف می‌کردند. بسیاری از کسب و کار و سازمان‌های دیگر در حال حاضر به مزیت طراحی تعبیه شده به عنوان یک دارایی مولد در طول سیاست‌ها و روش‌های سازمانی پی‌برده‌اند. 

در حال حاضر، تفکر طراحی در کسب و کار برای کمک به انواع مختلف سازمان‌های تجاری و اجتماعی جهت سازندگی و ابتکار بیشتر به کار رفته است. طراحان روش‌های خود را با شرکت در مراحل اولیه فرآیندهای توسعه محصول و خدمات یا با آموزش دیگران برای استفاده از روش‌های طراحی و ایجاد قابلیت‌های تفکر نوآورانه در سازمان، وارد کار می‌کنند.

آموزش

 تفکر طراحی در کسب و کار اکنون به طور واضح و کلی، همچنین با آموزش حرفه‌ای، در تمام بخش‌های مربوط به آموزش افراد، مورد توجه قرار می‌گیرند. دوره‌های جدید تفکر طراحی در سطح دانشگاه در سراسر جهان مانند d.school، استنفورد، MIT، هاروارد و غیره به ویژه هنگامی که با مطالعات مربوط به کسب و کار و نوآوری مرتبط باشد، در سطح جهان معرفی شده‌اند.

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

کامپیوتر

 تفکر طراحی در روش‌‎های طراحی رابط‎ های انسان و رایانه نقش اساسی دارد. همچنین از این مهارت در هسته اصلی تصورات مربوط به توسعه نرم‎افزارها نیز استفاده می شود.

 سایر مزایا

 از دیگر مزایا و کاربردهایی که تفکر طراحی در کسب و کار دارد، می توان به کاهش قابل توجه زمان ورود به بازار به وسیله تاکید بر حل مسئله و یافتن راه حل‌های مناسب، صرفه‌جویی در هزینه و نرخ بازگشت سرمایه از طریق عرضه سریع محصولات موفق به بازار، بهبود بازگشت مشتری و افزایش وفاداری از طریق تضمین رویکرد کاربرد محور، نوآوری تبلیغاتی، قابلیت استفاده در سطح شرکت و… اشاره کرد.

برای دریافت خدمات طراحی مدل کسب و کار با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

بیزینس پلن کافی شاپ
ادامه مطلب

پیشرفت با تفکر طراحی در کسب و کار

حال که شما با تفکر طراحی در کسب و کار و کاربردهای آن آشنا شدید بهتر است برای کسب و کار خود یک تفکر طراحی انجام داده و با برنامه به سمت جلو حرکت کنید. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد و ایجاد تفکر طراحی در کسب و کار خود به سایت الیت بیزینس مراجعه نمایید. 

WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print
Facebook
Twitter
Pinterest
Skype

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه