خط مشی یا سیاست کسب و کار چیست؟

خط مشی یا سیاست کسب و کار

بسیار دور از انتظار است که یک مدیر با مفهوم خط مشی یا سیاست کسب و کار نا آشنا باشد. اگر از یک مدیر بپرسید که خط مشی چیست و نتواند به خوبی پاسخ دهد بی شک کسب و کارش به زودی سقوط خواهد کرد. خط مشی یا سیاست کسب و کار یکی از مهمترین مفاهیم در هر کسب و کار است و تا زمانی که مدیران و کارکنان درک درستی از آن نداشته باشند، خلق یک سازمان یکپارچه با اهداف استراتژیک کوتاه مدت و بلندمدت ناممکن خواهد بود.

برای دریافت خدمات مشاوره کسب و کار جهت راه اندازی و توسعه کسب و کار خود با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

خط مشی یا سیاست کسب و کار

و خط مشی یا سیاست کسب و کار در واقع به سیاست هایی گفته می شود که یک سازمان برای نایل شدن به اهدافش در نظر می گیرد. برای رسیدن به اهداف کوتاه مدت، بلندمدت و چشم اندازهای یک سازمان باید در یک مسیر مشخص حرکت کرد. بیرون زدن از این مسیر به معنای خروج از خط مشی تعیین شده است و یقینا منجر به بیراهه رفتن سازمان خواهد شد. بنابراین برای محقق شدن اهداف یک سازمان باید طبق خط مشی سازمان عمل کرد. در ادامه بیشتر با این مفهوم مهم و کاربردی آشنا خواهیم شد.

آشنایی با مفهوم خط مشی یا سیاست کسب و کار

خط مشی شامل تمام سیاست ها، قوانین، دستورالعمل ها، مقررات و اصولی می شود که رفتارهای سازمانی در قالب آن ها شکل می گیرند. در واقع یک کسب و کار برای رسیدن به موفقیت باید در یک چارچوب مشخص عمل کند. این چارچوب که شامل ارزش های سازمان می شود، خط مشی نام دارد. خارج شدن از خط مشی و بی توجهی به آن روند رسیدن به چشم اندازهای سازمان را با چالش مواجه خواهد کرد. در واقع به واسطه داشتن یک خط مشی و سیاست کاری موفق است که می توان با سرعت بیشتری روند رسیدن به اهداف را طی نمود.

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

مراحل تدوین برنامه استراتژیک
ادامه مطلب

خط مشی یا سیاست کاری شامل چه چیز می شود؟

آیا خط مشی در تمام سازمان ها و کسب و کارها یکسان است؟ قطعا پاسخ این سوال منفی است. هر کسب و کار باید با توجه به چشم اندازهایی که برای خود تعیین کرده خط مشی مختص به خود را تعیین کند و در آن چارچوب عمل نماید. با این حال خط مشی در تمامی کسب و کارها باید شامل سیاست ها و قوانین سازمان باشد. با مطالعه خط مشی یک کسب و کار می توان فهمید که ارزش های کسب و کار چیست و از چه طریق قصد پاشیدن بذر نوآوری را دارد.

برای دریافت خدمات طراحی مدل کسب و کار با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

خط مشی یا سیاست کسب و کار باید تعیین کننده وظایف، نقش ها، مسئولیت ها، شیوه اجرایی وظایف، دستورالعمل ها و ارزش های کسب و کار باشد. ارزش هایی که از آن حرف می زنیم لزوما ارزش های مادی نیستند و می توانند منافع معنوی را شامل شوند. در خط مشی باید خط قرمزهای کسب و کار شفاف سازی شود. بنابراین کارکنان حق ندارند پا را از مرزهای تعیین شده فراتر بگذارند. همگی در یک کسب و کار باید به چارچوب تعیین شده توسط خط مشی پایبند باشند.

آیا خط مشی یا سیاست کسب و کار به بازنگری نیاز دارد؟

سوال مهمی که مطرح می شود این است که آیا خط مشی یک کسب و کار در طی سالیان سال ثابت است یا باید مورد بازنگری و بازبینی قرار گیرد؟ قطعا همینطور است. بدون بازبینی خط مشی امکان پیشرفت مهیا نخواهد بود. زمانی که کسب و کار با حرکت در چارچوب خط مشی تعیین شده قادر به برآورده سازی نیازها و محقق نمودن چشم اندازها نباشد، زمانی که سیاست گذاری های خط مشی ناعادلانه شناخته شوند، زمانی که سیاست ها و قوانین خط مشی قابل اجرا نباشند، زمانی که سیاست ها بی ثمر باشند و یا هزینه زیادی به کسب و کار تجمیل کنند و یا برای سلامت جامعه، محیط زیست و رفاه و امنیت انسان ها مخاطره انگیز شناخته شوند باید اقدام به تغییر و بازبینی خط مشی نمود.

برای دریافت خدمات راه اندازی استارتاپ با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

مدیریت استراتژیک چیست و چه کاربردهایی دارد؟
ادامه مطلب

فایده داشتن خط مشی یا سیاست کسب و کار چیست؟

چرا سازمان ها باید خط مشی یا سیاست کسب و کار داشته باشند؟ این سوالی است که در ارتباط با فایده خط مشی مطرح می شود. حقیقت این است که بدون خط مشی، کسب و کار شما یک کسب و کار بی جان خواهد بود. کسب و کاری که پویایی و انسجام نداشته باشد بی شک بعد از مدتی دچار از هم پاشیدگی خواهد شد. خط مشی کمک می کند تا کسب و کارها به طور منسجم عمل کنند و مسیر حرکت مشخصی داشته باشند. سازمان هایی که دارای خط مشی های اصولی هستند به راحتی می توانند بحران ها را مدیریت کنند، مدیریت ریسک داشته باشند، حسابرسی دقیق تری داشته باشند و ثبات بیشتری را تجربه کنند.

برای دریافت خدمات نوشتن طرح توجیهی با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

خط مشی یا سیاست کسب و کار به مجموعه تمام اصول و قواعدی گفته می شود که به تصمیمات یک سازمان جهت می دهند. خط مشی به کسب و کار این اطمینان را می دهد که گام های در حال برداشته شدن منطبق با اهداف استراتژیک و در جهت نایل شدن به آن ها می باشد. خط مشی ارتباط پیوسته ای با مدیریت و برنامه ریزی استراتژیک دارد. راس هرم برنامه ریزی استراتژیک را چشم انداز تشکیل می دهد و بعد از آن اهداف بلندمدت و استراتژی ها قرار دارند. ابزار اجرای این استراتژی ها خط مشی الیت بیزینس مدل است.

WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print
Facebook
Twitter
Pinterest
Skype

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه