امروزه تمامی بیزینس ها باید با برنامه ریزی و یک نظم خاص انجام شود و این برنامه راهنمای جامع برای توسعه و پیشبرد بهتر بیزینس به نحوی که کسب و کار را به طرف سود بیشتر سوق دهد بیزینس پلن نامیده می شود و با ساختاری مهم شکل می گیرید که در ادامه به راهنمای نوشتن بیزینس پلن می پردازیم.
یک بیزینس پلن خوب به افراد سرمایه دار کمک می کند تا بتواند هر آنچه در مورد ایده کسب و کار خود در ذهن دارد را به مرحله اجرا بگذارد.
داشتن یک طرح مکتوب و کامل یکی از عواملی است که سبب می شود موسسات مالی، و دیگر افراد سرمایه دار به کاری که شما می خواهید انجام دهید اعتماد داشته باشند.
سرمایه گذاران در راه بسیاری از ریسک ها را در نظر میگیرند ولی در کنار آن باید بدانند آیا تولید در کنار نیاز بازار رعایت شده است و یا از نیروی کار متخصص و کاربلد و همچنین دلسوز برای انجام کار ها استفاده می شود.
یک طرح تجاری خوب و یا بیزینس پلن تنها برای جلب نظر و رضایت سرمایه گذاران طراحی نمی شود بلکه در مرحله اول باید خود کارآفرین را متقاعد کند که ایده هایی که در ذهن دارد عملیاتی و اجرایی است.
برای دریافت خدمات مشاوره کسب و کار جهت راه اندازی و توسعه کسب و کار خود با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.
تمامی سرمایه های کارآفرین از مالی گرفته تا زمان و انرژی همه باید در جهت طرح یا بیزینس پلن به کار گرفته شود. بنابراین نحوه نوشتن بیزینس پلن کاری بسیار مهم است باید از ابتدای کار تا انتهای کار را تحت پوشش خود قرار دهد. حالا می خواهیم بگوییم یک بیزینس پلن باید چه ویژگی هایی در تگارش و راهنمای نوشتن بیزینس پلن داشته باشد:
راهنمای نوشتن بیزینس پلن
- برای راهنمای نوشتن بیزینس پلن باید دقت شود وظایف هر مدیری در کسب و کار باید مشخص باشد.
- به عنوان راهنمای نوشتن بیزینس پلن ، شرکت دارای هدفی مشخص باشد.
- یکی دیگر از راهنمای نوشتن بیزینس پلن این است که به نیاز های پرسنل باید در نظر گرفته شود.
- در راهنمای نوشتن بیزینس پلن ، از بازاریابی یک نمای کلی ارائه دهد و فضای رقابتی را در آینده کسب و کار پیش بینی کند.
- در راهنمای نوشتن بیزینس پلن ، به عنوان یک نقشه راه خوب برای مدیران عمل کند و همچنین یک مبنای منطقی برای تامین مالی شرکت در نظر داشته باشد.
طرح تجاری یا بیزینس پلن باید طوری طراحی شود که کاملا منطقی باشد و نشان دهد که ایده مورد نظر عملیاتی است و این قابلیت را دارد تا به موفقیت برسد.
در ینجا قصد داریم در مورد نحوه نوشتن بیزینس پلن با شما صحبت کنیم:
نحوه نوشتن بیزینس پلن
- در راهنمای نوشتن بیزینس پلن باید بیان کرد افراد زیادی تصور میکند بیزینس پلن یا طرح تجاری باید چندین صفحه باشد و تمامی جزئیات را در نظر بگیرد در صورتی که این تصور اشتباه است و این موضوع بستگی به این دارد که بیزینس شما چیست و تا چه حد گسترده است.
بنابراین طولانی بودن بیزینس پلن دلیلی بر خوب بودن آن نیست.
- به عنوان راهنمای نوشتن بیزینس پلن ، یک طرح تجاری باید دارای جلد، فهرست، معرفی اعضای اصلی، چکیده و معرفی بیزینس شما باشد.
- اهداف بیزینس که شامل بلند مدت و کوتاه مدت می باشد.
- تحقیقات بازار: در راهنمای نوشتن بیزینس پلن هریک از موارد بازار هدف، مشتریان و رقبا را آنالیز می کند.
به هر یک از موارد محصول، قیمت گذاری محصول، روش توزیع و روش تبلیغات می پردازد. و در انتها به منابع انسانی و مالی میپردازد.
برای دریافت خدمات طراحی و مشاوره طرح توجیهی بسته بندی خشکبار با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.
حالا به مرحله اصلی یعنی نحوه نوشتن بیزینس پلن می رسیم:
مراحل نوشتن بیزینس پلن
مرحله اول
در ابتدای کار باید جلد طرح تجاری خود را انتخاب کنید و رنگ مورد نظر خود که نشانه ای برای بیزینس اختصاصی شما باشد و مشتری شما را توسط این رنگ تشخیص دهد.
مرحله دوم
نوشتن فهرست کاری مهم در نوشتن طرح تجاری است. زیرا با استفاده از آن می تواند تک به تک وارد پنل شما شود.
برای دریافت خدمات طراحی و مشاوره طرح توجیهی احداث باغ تالار با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.
مرحله سوم
در صورت کوچک بودن بیزینس می توانید خود و شریکتان را معرفی کنید. و اگر دارای اعضای بیشتری در بیزینس خود هستید می توانید تک تک اعضای آن را معرفی کرده و وظایف آنها ر به اختصار بگویید.
مرحله چهارم
معرفی کسب و کارتان:ابتدا در یک مقدمه کوتاه کسب و کار خود را معرفی کنید. به عنوان مثال از چه زمانی کار خود را آغاز کرده اید و و کالایی که ارائه می دهید دارای چه ارزشی است. ارائه یک چشم انداز از کسب و کارتان می تواند در جذب مخاطب موثر باشد.
مرحله پنجم
در مورد اهدافتان صحبت کنید، هر بیزینسی دارای اهداف بلند مدت و کوتاه مدت است شما می توانید شما می توانی هر یک را برای مخاطب خود توضیح دهید و با فازبندی هر یک از آنها به طور واضح بگویید به دنبال برآورده کردن چه اهدافی هستید.
مرحله ششم
تحقیقات بازار:شما باید بدانید در چه نوع بازای می خواهید به فعالیت بپردازید. به عبارتی باید بدانید بازار هدف شما چیست. منظور از بازار هدف این است که چه کسانی مشتری شما هستند. به عنوان مثال اگر شما اجناسی با برند های معتبر به فروش می رساند بازار هدف شما مربوط به افراد و قشر مرفه جامعه است. البته اگر دارای بیزینسی بزرگ هستند بید حواستان به رقبای قدرتمند در زمینه بیزینس باشید.
برای دریافت خدمات طراحی و مشاوره طرح توجیهی احداث کلینیک پوست و زیبایی با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.
مرحله هفتم
معرفی آمیخته بازار: منظور از آمیخته بازار در نظر گرفتن تمامی مسائلی است که می تواند بیزینس شما را به طور کلی تحت تاثیر قرار دهد. زیرا بازار یابی تک جنبه ای نیست و عوامل متفاوتی به آن وابسته است. باید در مورد محصول خود بیشتر توضیح دهید و به دنبال نیاز مشتریان خود باشید تا بدانید باید چه محصولاتی را برای رفع نیاز ها سرمایه گذاری کنید. البته این مرحله دارای بحثی طولانی است و ما فقط قسمتی کوتاه از آن را برای شما بیان کردیم.
مرحله هشتم
منابع انسانی: مسلم است که شما برای شروع کسب و کار خود باید به دنبال نیروی کار باشید. هر یکی از نیروی ها باید طبق وظایفی که بر عهده دارند به فعالیت بپردازند.
مرحله نهم
مسائل مالی مربوط به کسب و کار: در راهنمای نوشتن بیزینس پلن ، قسمت مالی همیشه جزو مهمترین قسمت های بیزینس محسوب می شود. شما باید بدانید چقدر بابت هزینه ها بپردازید و چقدر فروش و سود دارید. قسمتی از هزینه ها ثابت هستند و برخی دیگر در حال تغییر. بهتر است برای بدست آوردن صورت مالی هزینه های ثابت را جدا کرده و هزینه های دیگر مانند اجاره و حقوق کارمندان را در عدد 6 ضرب کنید. حالا حاصل بدست آمده را با هزینه های ثابت جمع کنید.
برای دریافت خدمات طراحی و مشاوره طرح توجیهی مرغ تخمگذار با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.
مرحله دهم
چکیده اجرایی: به عنوان راهنمای نوشتن بیزینس پلن ، در این مرحله شما به خوبی می توانید متوجه شوید چه اتفاقاتی در طی مسیر اجرای طرح اجرایی رخ داده است. در این قسمت باید شما عنوان کنید که چه هدفی را دنبال می کنید؟ و چرا فکر می کنید با این روش به موفقیت می رسید. بازار هدفتان را معرفی کرده و برای درآمد و سود آوری خود در آینده به پیش بینی بپردازید. تمامی مطالبی که گفته شد شرح مختصری از نحوه نوشتن بیزینس پلن می باشد.