با مفهوم مهندسی فرآیند ها آشنا شوید

مهندسی فرآیند

اگر شما به دنبال کسب اطلاعات در مورد مهندسی فرآیند هستید، این مطالب را از دست ندهید. با پیشرفت صنعت در زمینه های مختلف و ایجاد زمینه های شغلی متفاوت و همچنین تخصصی شدن فعالیت ها، شغل های جدید و حیاتی ایجاد شدند. برخی از این شغل ها دفتری نبوده و صرفاً به نظارت بسنده می‌کنند و برخی از این مشاغل نیز عملیاتی هستند و به صورت میدانی انجام می گیرند. در این مقاله شغل و سمتی مورد بررسی قرار می گیرد که فعالیت‌ها در بخش‌های مختلف آن هم به صورت دفتری و نظارتی بوده و هم فعالیت های عملیاتی زیادی دارد.

برای دریافت خدمات راه اندازی استارتاپ با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

این فعالیت مهندسی فرایندها نام دارد. الیت بیزینس قصد دارد بخش های مختلف مهندسی فرآیند و مدرک مورد نیاز برای فعالیت در این زمینه و همچنین مکان هایی که نیاز به حضور این شغل دارد را برای شما بیان کند.

مهندسی فرآیند چیست؟ 

این فعالیت معمولا در زمینه های طراحی، مشاوره، اجرا، و بهره برداری صورت می گیرد. بطور کلی این کار تحلیل کردن اتفاقات و فرآیند هایی است که در طی یک فعالیت رخ می دهد. بطور مثال در زمان تولید یک محصول، مهندسی فرآیند، مراحل تولید را بررسی و تحلیل می کند و درصورت بی کیفیت بودن آن، مشکل را برطرف می ‌کند. یک مهندس فرآیند صرفا به دنبال پیدا کردن مشکل نیست و مشاوره های لازم در مورد برطرف کردن مشکل و یا بهتر شدن فرآیند را نیز ارائه می کند.

برای دریافت خدمات مشاوره کسب و کار جهت راه اندازی و توسعه کسب و کار خود با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

این شغل از اهمیت بالایی برخوردار است و سرشاخه و مدیر فعالیت های در حال انجام می‌باشد. مهندسی فرآیند تشخیص می دهد که یک فرآیند چطور انجام شود و یا حتی اصلا انجام شود یا خیر. بنابراین اگر فعالیت درحال اجرا مشکلی داشته باشد، فقط مهندس فرآیند می تواند آن را تشخیص دهد و به حل آن کمک کند. مهندسی فرایند شامل طیف گسترده‌ای از صنایع شیمیایی، پتروشیمی، مهندسی کشاورزی، مهندسی معدن، مواد پیشرفته، صنایع غذایی، دارویی، توسعه نرم‌افزار و بیوتکنولوژی می‌شود.

وظایف مختلف مهندسی فرآیند

مهندسی فرآیند همانطور که گفته شد بخش های زیادی دارد و هم بصورت میدانی و هم نظارتی انجام می شود. به همین دلیل مهندس فرآیند وظایف متفاوتی بر دوش خود دارد. در این قسمت بخش های مختلف کاری مهندسی فرآیند برای شما، معرفی می شود.

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

توصیف مدل کسب و کار
ادامه مطلب

ترجمه:

اولین کار مهندس فرآیند ‌ترجمه‌ی نیاز های فرآیند و شرح دادن آن برای کارفرما است. قبل از شروع کار، مهندس فرآیند تمام نیاز ها را بازگو می کند تا تهیه کنندگان، لوازم، مواد و دستگاه های مورد نیاز را تأمین کنند. پس از تامین مواد توسط کارفرما نیز، مهندس فرآیند باید گزارشاتی را از تکمیل بودن لوازم مورد نیاز تهیه کند. تا وارد مراحل بعدی انجام فرآیند گردد.

طراحی:

طراحی اولین بخش و مهم ترین قسمت مهندسی فرآیند است. در این بخش مهندس باید فرایندی که انتظار رخ دادن صحیح آن را دارد، به درستی طراحی کند. این طراحی با نرم افزار های شناخته شده در دنیا؛ مانند IPS  و API  انجام می گیرد. این نرم افزار ها کمک شایانی به آسان تر شدن طراحی فرآیند ها کرده اند. همچنین از قسمت مهم طراحی به شمار می آیند. 

برای دریافت خدمات طراحی مدل کسب و کار با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

مشاوره:

در تحلیل یک فرآیند، ممکن است مشکلاتی پیدا شود. مهندس فرآیند پس از پیدا کردن مشکل، باید راه حلی نیز برای آن ارایه کند. یا حتی ممکن است چندین روش برای انجام یک فرآیند وجود داشته باشد، مهندس مربوطه باید بهترین راه انجام آن را، پیشنهاد دهد. این راه حل ها متناسب با شرایطی مانند آب و هوا، جنس مواد خام اولیه، شرایط اقتصادی، و… متفاوت است. نیاز است مهندس فرآیند در انتخاب راه حل به این نکات و سایز نکات مهم از نظر خود، توجه داشته باشد.

 عملیات:

در بخش عملیات، مهندس باید فرآیند را به طوری پیش ببرد که تغیرات مورد نظر را در آن اعمال کند و ایرادات گذشته را از بین ببرد. در این راه مهندس باید از تجربه های گذشته خود بهره ببرد. همچنین باید بتواند با دستگاه های مختلف کار کند و توانایی فنی بالایی داشته باشد. مهندسی فرآیند صرفا بر پایه مشاوره و پیدا کردن راه حل استوار نیست و دانستن مراحل عملیاتی در آن نقش مهمی دارد.

برای دریافت خدمات نوشتن طرح توجیهی با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

چه ترکیبی از محصولات یا خدمات را باید ارائه دهید؟
ادامه مطلب

رشته های مناسب برای شغل مهندسی فرآیند

اگر شما نیز پس از خواندن وظایف مهندسی فرآیند و یا آشنایی با بازار کار آن به دنبال ورود به این شغل هستید و به دنبال دانستن این نکته هستید که آیا با رشته تحصیلی شما تناسب دارد یا خیر، این بخش را حتما مطالعه فرمایید. رشته هایی مانند مهندسی شیمی و پلیمر، مهندسی نفت و گاز، پتروشیمی و سایر گرایشات نفتی، بیشترین شانس را برای مشغول شدن به فعالیت مهندسی فرآیند دارند و می توانند در بخش های مختلف صنعتی مشغول به کار شوند.

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن فروشگاه اینترنتی با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

شایان ذکر است که پالایشگاه های نفتی بیشترین نیاز را به مهندسی فرآیند دارند و بیشترین مهندس های فرآیند نیز در این بخش ها مشغول به کار می باشند علاوه بر رشته مورد نیاز، یک مهندس فرآیند باید کار با نرم افزار های طراحی مهم را بلد باشد. از مهمترین و پر استفاده ترین نرم افزار ها، میتوان به Hysys aspen ، کم آفیس، متلب، آسپین پیج، پروتو و… اشاره کرد. از نکات دیگر برای انجام فعالیت در این شغل، دانش زبان انگلیسی می باشد.

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن بازاریابی با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

شما باید  بتوانید با زبان انگلیسی، بطور عالی صحبت کنید؛ زیرا تمامی نرم افزار های مورد نیاز و تجربیاتی که باید آن ها را بیاموزید و حتی برخی از گزارشات به زبان انگلیسی هستند. همچنین ممکن است برای انجام برخی جلسات به خارج از کشور رفته و توضیحات خود را به زبان انگلیسی ارائه دهید.

سخن پایانی

مهندسی فرآیند یکی از پر تقاضا ترین رشته های شغلی می باشد. بسیاری از دانش آموختگان رشته های مختلف به دنبال کسب سمت مهندس فرآیند، متناسب با رشته‌ی خود هستند. همانطور که گفته شد بیشترین تقاضا در رشته های متناسب با نفت و پالایش آن می باشد. اما سایر رشته ها مانند کشاورزی، معدن، دارویی و… نیز به این شغل نیاز دارند. در این مقاله سعی شد اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار گیرد.  در صورت داشتن سوال و یا نیاز به مشاوره می توانید از طریق سایت الیت بیزینس با مشاوران متخصص در این زمینه در تماس باشید.

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن دانشجویی با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

مدل کسب و کار محصول رایگان
ادامه مطلب
WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print
Facebook
Twitter
Pinterest
Skype

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه