بخش بندی مشتریان چیست و چه اهمیتی دارد؟

تقسیم بندی مشتریان

یک بخش مهم در هر کسب و کاری، مشتریان آن کسب و کار هستند. هر کسب و کاری بدون مشتری در مسیرنابودی است. از این‌ رو مشتریان از اهمیت بالایی برای تمامی صاحبان مشاغل برخوردار هستند. به همین دلیل بخش مجزایی در تولید و صنعت به مشتریان اختصاص داده شده است. بخش بندی مشتریان زمینه‌های مختلفی را در مورد مشتریان مورد بررسی قرار می دهد که محصولات را با توجه به نیاز آن ها تهیه و تولید نماید. 

این بخش مشتریان را به قسمت های مختلفی تقسیم بندی می کند. الیت بیزینس قصد دارد این قسمت بندی را برای شما توضیح دهد و بیان کند که قسمت بندی مشتریان چه اهمیتی دارد. بهتر است که شما نیز با این بخش‌بندی آشنا شوید و سپس مشتریان خود را قسمت بندی نمایید. این مقاله مناسب کسانی است که دارای کسب و کار مستقلی هستند و می خواهند فروش خود را به حداکثر برسانند.

برای دریافت خدمات طراحی مدل کسب و کار با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

بخش بندی مشتریان چیست؟ 

بخش بندی مشتریان یک ابزار موثر برای مشاغل است تا استراتژی و تاکتیک های خود را با مشتریان هماهنگ کرده و آن‌ها را بهتر هدف قرار دهند. تقسیم بندی دقیق مشتریان به بازاریابان این امکان را می‌دهد تا با هر مشتری به موثرترین روش تعامل داشته باشند. مشتریان متفاوت از یکدیگر هستند و سفر مشتری منحصری هم دارند، بنابراین یک رویکرد واحد، برای همه جواب نمی‌دهد. اینجاست که تقسیم بندی مشتری به یک فرآیند ارزشمند تبدیل می‌شود. به طور کلی، مخاطبین هر برندی در گروه‌های مختلف قابل تقسیم بندی هستند. اگر می‌خواهید مشتریان خود را در گروه‌های مختلف دسته بندی کنید، می‌توانید از معیارهای زیر استفاده کنید:

  • محل زندگی
  • نیازها
  • ویژگی‌های شخصی
  • نقاط درد
  • انتظارات 

انواع بخش بندی مشتریان

هر یک از این بخش ها را می توان از منظرهای مختلفی بررسی کرد و مشتریان را بر حسب آن ها دسته بندی و مورد توجه قرار داد. شما می‌توانید با دسته بندی مشتریان خود به آسان‌ترین شیوه، رابطه‌ی خود با آن ها را مدیریت و ساماندهی کنید. به علاوه، از این طریق می‌توانید بازاریابی، عملیات فروش و خدمات‌رسانی را بر پایه‌ نیازهای خاص هر گروه از مشتریان خود پیش ببرید. در نتیجه، آن چه انتظارتان را خواهد کشید وفاداری و نرخ تبدیل بیشتر مشتریان است.

برای دریافت خدمات نوشتن طرح توجیهی با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

روش های کنترل و ارزیابی مدیریت استراتژی های کسب و کار
ادامه مطلب

اهمیت بخش بندی مشتریان

بخش بندی مشتریان برای تمامی شرکت ها و صنایع از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه اهمیت این بخش بندی برای شما بیان خواهد شد. 

  • توجه بیشتر به مشتریان:  شناخت بیشتر و عمقی‌تر نسبت به مشتریان خود می‌توانید با دقت بیشتری به نیازها و چالش‌های منحصربه فرد آ‌ن‌ها پاسخ دهید.
  • تبلیغات هدف مند: می‌توانید برای هر گروه خاص از مشتریان از کمپین‌ها و تبلیغات هدفمند مخصوص به خودشان استفاده کنید.
  • آماده سازی برای مواجه با مشکلات: با بهبود بخشیدن به بخش خدمات مشتریان و پشتیبانی مشتریان، خود را برای مواجهه با چالش‌های احتمالی پیش روی مشتریان آماده می‌سازید.
  • افزایش وفاداری مشتریان: از اهمیت های دیگر بخش بندی مشتریان، تولید محتوای سفارشی و تعامل با مشتریان است. این عوامل موجب می شود تا وفاداری آن‌ها را افزایش یابد.
  • شناخت مشتریان با ارزش: شما با بخش بندی مشتریان، می‌فهمید که با ارزش ترین مشتریان شما چه کسانی هستند و دلیل این ارزشمندی چیست. این امر موجب می گردد که وقت بیشتر خود را صرف مشتریان کنید. 
  • تعامل با مشتریان: شما می توانید از طریق کانال‌ها و پلتفرم‌های دلخواه هر گروه از مشتریان با آن‌ها تعامل کنید.
  • ملاقات و ارتباط حضوری راحت تر: شما می توانید هر گروه از مشتریان خود را همان جایی که هستند ملاقات  کنید.
  • ایجاد فرصت های جدید: در بخش محصولات، خدمات و پشتیبانی با فرصت‌های جدیدی روبرو خواهید شد.

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن بازاریابی با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

 

اهمیت بخش بندی مشتریان

در پایان باید گفت که شما با بخش بندی مشتریان آن ها را در طبقات مختلف قرار داده و متناسب با نیاز آن ها و همچنین موارد دیگر، از جمله میزان خرید، سود دهی و… به آن ها خواهید پرداخت. به همین دلیل این بخش بندی از اهمیت بالایی برخوردار است. به شما پیشنهاد می شود که اگر می خواهید دارای یک کسب و کار موفق باشید، حتماً مشتریان خود را بخش بندی نمایید و به این بخش بندی، پایبند باشید. اگر علم و اطلاعات کافی در مورد بخش بندی مشتریان را ندارید می توانید به سایت الیت بیزینس مراجعه کرده و پس از مشورت با متخصصان امر، این کار را انجام دهید.

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن فروشگاه اینترنتی با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

فرصت در طرح کسب و کار
ادامه مطلب
WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print
Facebook
Twitter
Pinterest
Skype

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه