چرا تاسیس شرکت میکنیم؟ همواره انسان های مختلف، برای تشکیل اجتماعات مختلف و عواید حاصل از آن مشتاق بودهاند و این نیز نشان بر آن است که انسان یک موجود ذاتا اجتماعی است و همواره نیاز به ارتباطات دارد، یکی از اقسام این ارتباط های موجود قابل ذکر، ارتباط های تجاری است که بر اقسام زیادی همواره از سوی انسان ها وجود دارد.
تشکیل شرکت به صورت کلی، یکی از راه های موجود در جهت هموار کردن تفکر اقتصادی انسان از روش های شراکتی برای کسب و سود و تحصیل مال از روش های مشروع است، در این نوشتار ما اعضای تیم الیت بیزنس قصد داریم تا روند کلی ثبت و تاسیس شرکت و ویژگی هرکدام از شرکت های موجود در قانون ایران را به اختصار، خدمت شما خواننده گرامی عرض کنیم، تا ادامه نوشتار با ما همراه باشید.
برای دریافت خدمات نوشتن طرح توجیهی با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.
شرکت چیست؟
قصد و رضای افراد واجد شرایط را برای شراکت و همسویی با یکدیگر شرکت میگویند، شرکت ها دارای اوصاف بسیار مختلف و متمرکزی است و قصد به تاسیس شرکت میتواند سبب ایجاد یک شخصیت حقوقی مستقل از سایرین اعضا شود.
شرکت های مختلف موجود در قانون ایران، به موجب پیروی از قواعد مهم قانون تجارت ایران رسمیت پیدا میکنند و اجماع مختلف این قبیل شرکت ها به صورت کامل شرح داده شده است.
انواع مختلف شرکت ها برای تاسیس شرکت و ویژگی های مهم آن:
در کشور ایران، قانونی که بر تشکیل شرایط کلی شرکت ها حاکم است، لایحه قانونی مصوب سال 1347 است که تبعیت از آن الزامی است، با استناد به ماده 20 قانون تجارت ایران، اقسام شرکت های تجاری به شرح زیر هستند:
- شرکت سهامی عام
- شرکت سهامی خاص
- شرکت با مسولیت محدود
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت مختلط غیر سهامی
- شرکت های تعاونی تولید و مصرف
- شرکت تضامنی
- شرکت نسبی
برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.
محبوب ترین شرکت های ایران
منظور از لفظ محبوب در اینجا، بیشترین تعداد ثبت شدن آن شرکت در کشور ایران است، به طو معمول هر شرکتی دارای ویژگی های بارز و مهمی در نوبه خود است و اشخاص میتوانند به صلاحدید خود و شرکای خود یکی از آن شرکت هارا انتخاب کنند.
شرکت های سهامی عام، سهامی خاص و شرکت به مسولیت محدود در زمره محبوب ترین شرکت های ثبت شده در ایران هستند، در ادامه نیز قصد داریم تا نحوه تاسیس شرکت برای هرکدام را به صورت دقیق به خدمت شما عرض کنیم.
شرکت سهامی عام
آن دسته از شرکت هایی که از بدو تاسیس شرکت، سرمایه های امانی مردم را به صورت لوایح پذیره نویسی خود و در قالب برگه های سهام برای تامین نقدینگی خود، با استفاده از درج در روزنامه رسمی به مردم عرضه میکنند، شرکت های سهامی عام دارند و دارای تشکیلاتی از قبیل بازرس های مورد تایید و هیئت مدیره و مدیر عامل میباشد، این شرکت ها با وجود حداقل سه نفر اعضای موسس رسمیت پیدا میکنند.
شرکت سهامی خاص
بر خلاف مورد قبلی که خدمت شما ذکر شد، این قبیل شرکت ها به عناوینی اطلاق می شوند که تمام سرمایه آن در بدو تاسیس شرکت، توسط شرکای خود تامین شود و اعضای آن نیز الزام به تامین آن را در قالب سهم الشرکه خود داشته باشند، شایان ذکر است که درصورتی که شرکت های فوق قصد درج نام شرکت را در هرجایی داشته باشند، باید عبارت سهامی عام یا خاص را در کنار آن ذکر کنند.
برای دریافت خدمات مشاوره کسب و کار جهت راه اندازی و توسعه کسب و کار خود با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.
شرکت با مسولیت محدود
یکی از شرکت های موجود دیگر در این حوزه، شرکت با مسولیت محدود است، منظور از لفظ مسولیت محدود در اینجا این است که تمامی اشخاص موسس آن، به نسبت سرمایهای که در شرکت به همراه خود آوردهاند، به نسبت اشخاص خارج از شرکت مسول هستند و در قبال جبران ضرر و زیان های نیز بدین شکل باید عمل کنند.
واپسین کلام
تاسیس شرکت های مختلف منوط به مطالعه کامل قانون است و سپس نیز با قصد ثبت و تاسیس شرکت، باید ابتدا به دفاتر ثبت شرکت ها در مراکز استان های محل سکونت رجوع کرد و درخواست ثبت شرکت را با ذکر موارد بسیار مهمی، در این دفاتر به احراز رسانده و به نسبت هر کدام از انواع شرکت ها نیز باید موارد خاص را به یاد داشت و آنها را در این دفاتر ثبت کرد.
عدم وجود ثبت برای تاسیس شرکت این قبیل موارد میتواند مستلزم جبران خسارات جبران ناپذیری برای اشخاص باشد.
تیم الیت بیزنس مفتخر به همراهی شما تا اینجای نوشتار بود، امیدوارم که نوشتار فوق سودمند واقع شده و توانسته باشیم به سوالات شما پاسخ شایانی داده باشیم.