همه چیز درباره هوش رقابتی و اهمیت آن در سازمان ها

هوش رقابتی

امروزه عصر صنعتی جای خود را به عصر اطلاعات و ارتباطات داده است و مفاهیمی چون جهانی شدن و رقابت را به وجود آورده است. در این عصر هر سازمانی که رئیس و مدیران هوشمند و به روز داشته باشد، به موفقیت خواهد رسید. هوش رقابتی یکی از مفاهیمی است که در چند سال گذشته ایجاد شده است. این نوع هوش باعث ایجاد تفکر خلاقانه‌تر در مدیران سازمان ها می گردد.

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن کافی شاپ با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

در واقع این هوش رقابتی آنها است که تفاوت ها در کیفیت را مشخص می کند. در این بخش، الیت بیزینس قصد دارد همه چیز درباره این نوع هوش و اهمیت آن در سازمان ها را برای شما بیان کند. شما می توانید پس از آشنایی با این مفهوم، آن را در خود تقویت کرده و باعث پیشرفت خود و کسب و کارتان شوید.

هوش رقابتی چیست؟ 

هوش رقابتی به معنی هنر یافتن، جمع آوری، ذخیره اطلاعات برای دسترسی و استفاده کارکنان در تمام سطوح سازمان، برای کمک به ایجاد آینده‌ای بهتر از شرایط موجود می باشد. همان گونه که از نام آن مشخص است، این نوع هوش برای کسب و کارها اهمیت رقابتی ایجاد می‌کند و بسیار مهم است، زیرا کسب ‌و کارها کمک می‌کند فضای اطراف خود و رقیبان را بهتر بشناسند و با چالش های پیش رو آشنا شوند و از رخداد های منفی جلوگیری کنند.

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن کشاورزی با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

هوش رقابتی می‌تواند در تمام زمینه‌ها مانند محصولات، خدمات رسانی، بازار، فروشندگان، رقیبان و… را در بر بگیرد. به زبان ساده، این نوع هوش نظارت مداوم بر تمام توانایی‌ها و قابلیت‌هایی است که بر ایجاد و حفظ مزیت رقابتی کسب و کار شما تأثیر می‌گذارند. از نظر دانشکده مدیریت فرانسه، این نوع هوش دارای چهار مبحث اصلی است. در ادامه این چهار مبحث را بررسی می کنیم.

1. بازاریابی:

این مبحث شامل جمع آوری اطلاعات مشتریان، فروشندگان، خریداران و توزیع کنندگان می شود. در این بخش این اطلاعات تجزیه تحلیل می شود. این هوشمندی باعث ایجاد نیاز در بازار می گردد و یا نیازهای موجود را بررسی می‌کند و متناسب با آنها به فعالیت می‌پردازد. 

2. آگاهی فناوری:

تکنولوژي هاي موجود و جدید را ارزیابی و جهش هاي تکنولوژیکی آتی را پیش بینی می کند و با تحقیقات پایه و کاربردي، حق اختراع و غیره سروکار دارد.

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن استارتاپ با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

بیزینس پلن برای مهاجرت به اسپانیا
ادامه مطلب

3. آگاهی از وضعیت رقبا:

در این بخش باید به مطالعه وضعیت رقبا مانند قیمت گذاری ها، محصولات، توسعه کار و… بپردازید. البته نباید محو این بخش شد. باید به اطلاعات کسب و کار خود، بیشتر از کسب و کار رقیبان اهمیت دهیم.

4. آگاهی اجتماعی:

در این بخش کمی کار تخصصی تر می شود و باید مسائل مالی و حقوقی، سیاسی، اقتصادی و مسائل اجتماعی نیروی کار را مورد بررسی قرار داد. این بخش باید از اهمیت خاصی برای مدیران و مسئولان برخوردار باشد؛ زیرا رفاه اجتماعی نیروی کار منجر به پیشرفت در سایر بخش های کاری سازمان می گردد.

انواع نگرش ها نسبت به هوش رقابتی

افراد متخصص و فعال در زمینه هوش رقابتی، مانند راک و همکاران عقیده دارند که افراد به این نوع هوش با پنج دیدگاه مختلف نگاه می کنند و هر کدام از روش خاصی آن را پی می گیرند. در ادامه به معرفی و بررسی ۴ دیدگاه مختلف نسبت به این نوع هوش می پردازیم.

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن رستوران با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

1. نگرش تهاجمی:

در این وضعیت تحلیلگر هوش رقابتی، در مدیریت فرایند انجام فعالیت های هوش رقابتی، بسیار حرفه ای و فعال است. در این حالت فرد همواره به دنبال کسب اطلاعات جدید است.

2. نگرش هجومی:

این نوع از هوش رقابتی نیز مانند نوع تهاجمی، نگرشی حرفه ای و فعال است. این نوع از تحلیلگران اغلب متخصصان سابق هوش نظامی هستند. 

3. نگرش فعال:

در این حالت، مطالعه گر به دنبال پیدا کردن اطلاعات استراتژیک از منابع عادی می باشد. اما سیستم های اطلاعاتی شرکت به صورت واقعی ساختارمند نیستند.

4. غافلان:

در این حالت مدیران هیچ علاقه‌ای به هوش رقابتی و کسب اطلاعات در مورد کار خود و رقیب آن ندارد و این اطلاعات را بی اهمیت در کیفیت کار خود می دادند.

اهمیت هوش رقابتی در سازمان ها

1. تاثیر گذاری بر تصمیم گیری ها:

هوش رقابتی منجر به کسب اطلاعات زیادی در زمینه های مختلف مانند اجتماعی، رقیبان و… می‌ شود. این اطلاعات در تصمیم گیری ها تاثیر زیادی دارند و باعث اتخاذ تصمیم درست توسط تیم مدیریتی یا اتاق فکر سازمان می گردند. 

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن تجارتی با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

مدل کسب و کار در خطر
ادامه مطلب

2. ارتقای توانایی پیشگیری از رخدادهای مضر برای سازمان:

اطلاعات حاصله از هوش رقابتی، منجر به افزایش توانایی پیش بینی و کنترل رخدادها شده و منجر به کنترل و جلوگیری از اتفاقات مضر می گردد و همچنین می‌توان بوسیله آن، اتفاقات مثبت را زودتر ایجاد کرد. 

3. شناسایی فرصت های جدید:

از اهمیت دیگر هوش رقابتی می‌ توان به شناسایی فرصت های پیشرفت جدید اشاره کرد. این اطلاعات با شناخت فرصت ها، منجر به بالا رفتن کیفیت کار سازمان و درنتیجه پیشرفت همه جانبه‌ی آن می شود. 

4. اشتراک گذاری ایده ها:

یکی از ارکان هوش رقابتی مشورت کردن است. مشورت و گفتمان باعث اشتراک گذاری ایده ها می‌گردد و به پیشرفت سازمان کمک می‌کند.

5. سرویس دهی بهتر به مشتریان:

یکی از مراحل هوش رقابتی، شناخت فضای بازار و مشتریان و تقاضای آن ها است. این امر منجر به بالا رفتن کیفیت خدمات رسانی به مشتریان می شود و در نتیجه افزایش مشتری را در پی دارد. الیت بیزینس تمامی فواید این نوع هوش و اهمیت آن ها در سازمان ها و همچنین انواع و مراحل آن را برای شما بازگو کرده است. در صورت نیاز به راهنمایی های بیشتر، می توانید از این سایت کمک بگیرید.

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن دانشجویی با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

سخن پایانی در باب هوش رقابتی

هوش رقابتی فرایندی است که در طی آن، مدیران یا مسولان اتاق فکر سازمان ها، می توانند اطلاعات مهمی در مورد رقیبان، بازار، سیاست ها و شرایط اجتماعی کارکنان خود کسب کنند. این نوع هوش مراحل و نگرش های متفاوتی مانند هجومی، تهاجمی، غافل و… دارد،  این نوع هوش منجر به پیشرفت کیفیت کار سازمان ها و خدمات رسانی می‌شود. همچنین این امر موجب افزایش مراجعه کنندگان و مشتریان کسب و کار ها می گردد.

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن بازاریابی با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

تحلیل PESTEL چیست و چه تاثیری بر کسب و کار شما خواهد داشت؟
ادامه مطلب

سایت الیت بیزینس یک مرجع معتبر برای شما است تا فرآیند هوش رقابتی را بطور کامل بوسیله آن فرا گیرید. این امر موجب افزایش توانایی های مدیریتی شما نیز می گردد.

WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print
Facebook
Twitter
Pinterest
Skype

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه