بوم استراتژی برند

1. بوم استراتژی برند

بوم استراتژی برند

بوم استراتژی برند برای چیست؟

بوم استراتژی برند یک ابزار یک صفحه ای است که توسط Archer Malmo ایجاد شده است که به توسعه  بیانیه ساختاری، مشهود و مرتبط جایگاه‌یابی برند، عصاره برند و شخصیت برای کسب و کار است که این موارد را با ارزش‌ها و پیام‌های اصلی شرکت ادغام می‌کند.

چرا استراتژی برند استفاده می‌شود؟

بوم استراتژی برند این امکان را فراهم می‌‌آورد تا در یک صفحه اجمالا داستان برند که به آسانی داخل شرکت پخش می‌شود درک شود و همه اعضای تیم از از اطلاعات مشابه‌ای برای توصیف، ترویج و سنجش برند استفاده کنند.

همراه با دیگر بوم‌ها از قبیل پرسونای مشتری و ارزش پیشنهادی و هم چنین دیگر روش‌های ارزیابی برند همانند ارزیاب دارایی برند عملکرد خوبی دارد.

برای دریافت خدمات راه اندازی استارتاپ با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

بوم استراتژی برند چگونه استفاده می‌شود؟

بوم استراتژی برند ابزار خیلی خوبی برای خلاقیت است. در برگه ‌های A1یا  A2 از آن پرینت بگیرید، از برگه‌های یادداشت چسبی برای یادداشت کردن ایده‌هایتان استفاده کنید یا افکارتان را به‌صورت طرح روی کاغذ بیاورید. هر چیزی که فکر می‌کنید برای تیم‌تان بهترین است. هم‌چنین می‌توانید از قالب گوگل اسلاید برای پیاده‌کردن ایده‌ها روی یک صفحه نمایش بزرگ استفاده کنید.

گام به گام

  1. بینش مشتری/ کاربر

استراتژی برند شما همیشه باید با مشتری آغاز شود.‌اگر از قبل یک پرسونای تعریف شده دارید از آن برای آشکار کردن مهم‌ترین بینش‌ها در خصوص مشتریان استفاده کنید.

مردم راجع به دسته‌بندی‌ که در آن هستید چه فکری می‌کنند و چه احساسی نسبت به آن دارند؟

به چه طریقی شما به آن نیازها و خواسته‌ها مرتبط هستید؟

چه مشکل ( یا مشکلاتی) را برای آنها حل می‌کنید؟

چه مزایایی از شرکت/ محصول شما برای آنها ارزشمندترین است؟

چه چیزی قویا تصمیمات آن‌ها در این دسته را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

  1. محیط رقابتی

در گام بعدی به محیط رقابتی در بازار بپردازید.

چه مفاهیم و نگرش‌هایی این دسته بندی را تعریف می‌کنند؟

رقبای مستقیم و غیر مستقیم‌تان را در نظر بگیرید- ویژگی آنها چیست؟

کجای بازار بدون استراتژی است؟

در هر حال آیا شما این دسته را مختل می‌کنید؟

برای دریافت خدمات نوشتن بیزینس پلن با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

  1. ویژگی‌های شرکت/محصول

تا آنجا که ممکن استبا ساده‌ترین عبارات شرکت، محصولات/خدمات و چیزی که آنها برای مشتریان انجام می‌دهند را شرح دهید.

از چه جوانبی با دیگر شرکتها/ محصولات/ خدمات متفاوت است؟

  1. مزایای منطقی

مزایای ملموس و مشهود محصولات/ خدمات شما چیست؟ یعنی تفاوت اساسی و ملموسی که در زندگی مشتری ایجاد می‌کنند چیست؟ کدام مزیت برای مشتری منحصر بفرد و یا مهم‌ترین است؟

  1. مزایای هیجانی( احساسی)

مزایای ناملموس محصولات و خدمات شما چیست؟ یعنی تفاوت احساسی و اجتماعی که در زندگی مشتری  ایجاد می‌شود چیست؟ کدام مزیت برای مشتری منحصر بفرد یا مهمترین است؟

  1. بیانیه جایگاه‌یابی برند

بعد از کسب جایگاه فیزیکی، زمان آن رسیده است تا از موارد ذکر شده برای توسعه بیانیه جایگاه‌یابی برند برای کسب و کارتان استفاده کنید.

پنج بخش باید تعریف شوند: مخاطب، توصیف، مزیت،proof و بازدهی.

همه این بخش‌ها باید برای جمله‌ای که بیانیه جایگاه‌یابی برند شما می‌شود در کنار هم قرار گیرند.

از دایره‌های شماره‌دار (A تا E) برای ترسیم اطلاعات مرتبط استفاده کنید.

برای دریافت خدمات نوشتن طرح توجیهی با مشاوره کارشناسان خبره، کلیک کنید.

یک بیانیه عالی جایگاه‌یابی برند همه ۵ معیار زیر را داراست:

  • مهم است.
  • منحصر بفرد است.
  • باور پذیر است.
  • اقدام پذیر است.
  • پایدار است.
  1. مخاطب

در قالب چندین کلمه شرح دهید مخاطب شما کیست و مهمترین نیاز یا خواسته روانشناختی آنها چیست؟ آیا به این دسته‌بندی برند مرتبط هستند؟

  1. توصیف

ساده‌ترین توصیف از محصول شما چیست؟

  1. مزیت

مزیت اولیه و منحصر بفرد محصول شما یا تفاوت آن با دیگر محصولات چیست؟

  1. اثبات

دلایل واقعی، معنا دار و اثبات پذیر برای باورپذیری مزیت اولیه یا متفاوت بودن محصول چیست؟

  1. نتیجه نهایی

بازدهی نهایی آن برای مشتری یا کاربر چیست؟ آیا پاسخگوی نیاز بخش مشتری (A)است؟

  1. بازبینی

یک گام به عقب بروید و رابطه بین بلوک های سمت چپ و بلوکهای مرتبط با آن را در بیانیه جایگاه‌یابی برند مرور کنید. آیا انطباق قوی بین هر یک وجود دارد؟

آیا بیانیه جایگاه‌یابی برند شما یک جمله کامل تشکیل می دهد؟ اگر نتیجه بازبینی رضایت بخش بود اکنون به بخش بعدی بروید.

  1. عصاره برند

عصاره برند خلاصه مفیدی از ببانیه جایگاه‌یابی برند است. اینکه شما چه کسی هستید و دلیل وجود شما چیست؟

اینکه ایده اصلی یا مفهوم معین برند چیست را مدنظر قرار دهید. مشهود است یا نگرشی؟ عصاره برند باید منحصر بفرد، محختصر، مفید و در حدود ۲ الی ۴ کلمه باشد.

قرار نیست عصاره برند شعار شما برای مشتریان بیرونی باشد ( هر چند می‌تواند باشد) پس راجع به آن بیهوده نگران نباشید. بلکه اصولا باید بعنوان راهنمایی برای شکل دادن به همه تصمیمات استراتژی برند برای کاربرد داخلی باشد.

  1. ارزش‌های شرکت

بعد از بدست آوردن عصاره برند زمان آن رسیده است تا ارزش‌ها، شخصیت برند و پیام اصلی شرکت را بازبینی کنید. اگر برآنید تا استراتژی برندتان را بطور موثر اجرا کنید باید این عناصر هم تراز باشند( با هم منطبق باشند). برای پی بردن به مهم‌ترین ارزش‌ها و بازبینی ارزش‌های موجود می‌توانید از سوالات زیر استفاده کنید:

  • ارزش‌های شرکت چیست. آنها را فقط نام ببرید.
  • ارزش‌های بنیان‌گذاران چگونه بر ارزش‌های شرکت تاثیر می‌گذارند؟
  • ارزش‌های شرکت چگونه بر محصول، فرهنگ یا مشتریان شما تاثیر می‌گذارند؟
  1. شخصیت برند

ویژگی‌های انسانی برند چیست، آیا معمولا از صفات برای بیان آنها استفاده می‌شود؟ انتظار دارید هنگامیکه مشتریان،  برند شما را می‌بینند، می‌شنوند و درگیر آن می‌شوند چه احساسی داشته باشند؟ رابطه شخصیت برند با مزایای احساسی که در بخش E شرح داده شد چیست؟

  1. پیام اصلی

داستان شما چیست؟ مهم‌ترین و متفاوت‌ترین جوانب برند شما چیست؟ جطور می‌توانید آنها را به سرعت و جالب تعریف کنید؟ به یاد داشته باشید که این پیام را در سطح برند/ شرکت حفظ کنید. پیام اصلی و ویژه‌تر را در سطح مخصول یا خدمات فردی خواهید داشت.

چک لیست

  • آیا بیانیه جایگاه‌یابی برند می‌تواند برای همه اعضای شرکت قابل فهم و درک باشد؟
  • آیا عصاره برند مختصر و مفید است؟
  • آیا پیام‌های اصلی با برند شما مرتبط است و به آسانی در محتوای بازاریابی قابل اجراست؟

گام‌های بعدی

  • از تابلوی پیشرفت برای آزمودن و اعتبار بخشیدن به فرضیات استفاده کنید.
  • به بیرون شرکت بروید و با مشتریان جاری و بالقوه صحبت کنید. آیا گفته‌های مشتریان با ببانیه جایگاه‌یابی برند و عصاره برند شما همخوانی دارد؟ و آیا نیاز به تجدید نظر دارند؟
  • از بوم استراتژی برند و ۵ گام مهم بوم چشم انداز برای ایجاد مسیر واضح آینده شرکت و از گام‌های اقدام پذیر برای دستیابی به این چشم‌انداز استفاده کنید.
  • از پیام اصلی خود در بوم داستان سرایی استفاده کنید.

می توانید از خدمات Elitebusinessmodel.com  در جهت برگزاری کارگاه و یا انجام پروژه های خود استفاده نمائید. در نهایت خرسند می شویم با نظرات خود و یا تجربیات خود در صفحه تماس با ما به تبادل نظر با ما بپردازید.

1. بوم استراتژی برند
بوم استراتژی برند

استراتژی برند یک ابزار یک صفحه ای است که به توسعه  بیانیه ساختاری، مشهود و مرتبط جایگاه‌یابی برند، عصاره برند و شخصیت برای کسب و کار است که این موارد را با ارزش‌ها و پیام‌های اصلی شرکت ادغام می‌کند.

2. بوم چشم انداز 5 گام جسورانه
بوم چشم انداز ۵ گام جسورانه

این بوم به شما کمک می‌کند تا چشم انداز کسب و کار و مراحل رسیدن به آن را طراحی کنید. تیم شما قادر خواهد بود چیزی که از چشم انداز شما حمایت می‌کند، چیزی که آن را به چالش می‌کشد و فرصت‌هایی که با کار بر روی چشم‌انداز ایجاد می‌شوند مشخص کند.

3. بوم پرسونا مشتری
بوم پرسونا مشتری

بوم پرسونا مشتری این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا به بخش مشتری یک تصویر و یک نام بدهید. این ابزار به شما کمک می‌کند تا به دنیای مشتری پا بگذارید و مهم‌ترین نیازها و خواسته‌هایشان را بشناسید. از آن برای تدوین پروفایلی از هر بخش اصلی مشتریانتان استفاده کنید

4. بوم سفر مشتری
بوم سفر مشتری

این بوم ‌به کسب و کار کمک می‌کند تا نیازهای مشتری را شناسایی کند و نیازهای متغیر مشتری را در هر لحظه حساس از این سفر تعریف کند. از این رو کسب و کارها می‌توانند تشخیص دهند که بهترین راه برای ارتباط و پشتیبانی مشتریانشان در این سفر چیست؟

بوم ارزش پیشنهادی
بوم ارزش پیشنهادی

بوم ارزش پیشنهادی روشی ساده برای درک بهتر نیازهای مشتریان و طراحی محصولات و خدمات مورد نیازشان است. به تنهایی کاربرد خوبی دارد اما برای بکارگیری همراه با بوم الگوی کسب و کار و هم چنین دیگر ابزارهای استراتژی کسب و کار و بازاریابی طراحی شده است.

6. بوم محیط
بوم نقشه محیط

بوم نقشه محیط  به شما و تیم‌تان کمک می‌کند تا تفکر خود را فراسوی مرزهای محصول، خدمات و سازمان خود گسترش دهید و گفتگوی عمیق‌تری راجع به اینکه در دنیای اطرافتان چه می‌گذرد و تغییراتی که در جریان است چه تاثیری بر کسب و کار شما در آینده خواهد داشت، داشته باشید.

مدل کسب و کار min
بوم مدل کسب و کار

از بوم برای توصیف، طراحی، به چالش کشیدن و مبنا قرار دادن مدل کسب و کار استفاده می‌شود. از بوم مدل کسب و کار برای کشف بینش‌ها در خصوص مشتری، اینکه ارزش پیشنهادی چه چیزی را و از چه کانالی پیشنهاد می‌کند، و اینکه شرکت شما چگونه کسب درآمد می‌کند استفاده می شود

بوم داستان سرایی
بوم داستان سرایی

بوم داستان سرایی این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا بطور جمعی داستان‌های عالی طراحی کنید که با نیاز مخاطبان شما همخوانی داشته باشند. با استفاده از عناصر بصری، جالب توجه، قابل درک، کنترل شده و الهام بخش.

تابلوی پیشرفت
بوم تابلوی پیشرفت

بوم تابلوی پیشرفت ابزاری است برای درک فرضیاتی که از کسب و کار و استرلتژی بازاریابی بوجود می‌آیند، برای مثال حین استفاده از دیگر بوم‌های استراتژی. هم چنین ابزاری است برای بررسی پیشرفت و اعتبار بخشیدن به این فرضیات.