بوم داستان سرایی

بوم داستان سرایی

بوم داستان سرایی

بوم داستان سرایی برای چیست؟

بوم داستان سرایی این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا بطور جمعی، داستان‌های عالی طراحی کنید که با نیاز مخاطبان شما همخوانی داشته باشند. با استفاده از عناصر بصری، جالب توجه، قابل درک، کنترل شده و الهام بخش.

چرا بوم داستان سرایی اهمیت دارد؟

حتی اگر نویسنده‌ی قهاری همانند ترنست همینگوی نباشید این بوم به شما کمک می‌کند تا داستان‌‌هایی طراحی کنید که افراد مشتاق گوش دادن به آنها شوند. این بوم برخی ساختارها را به یک تَسک که ذاتا خلاق است اضافه میکند، اما همچنان مستلزم مبنایی قوی و مسیری واضح تست.

چگونه از این بوم استفاده می‌شود؟

بوم داستان سرایی هنگامیکه در یک تیم استفاده می‌شود بهترین نتایج خلاقانه را دارد. در برگه ‌هایA1یا A2 از آن پرینت بگیرید، از برگه‌های یادداشت چسبی برای یادداشت کردن ایده‌هایتان استفاده کنید یا افکارتان را به‌صورت طرح روی کاغذ بیاورید. هر چیزی که فکر می‌کنید برای تیم‌تان بهترین است. هم‌چنین می‌توانید از قالب گوگل اسلاید برای پیاده‌کردن ایده‌ها روی یک صفحه نمایش بزرگ استفاده کنید.

گام به گام

  1. موضوع

عنوان و موضوع داستان شما چیست؟

  1. هدف

چه هدفی را دنبال می‌کنید؟ چرا به نقل این داستان می‌پردازید؟ می‌خواهید مخاطبان چه چیزی بدانند یا حس کنند؟ آیا به بخش ویژه‌ای از سفر مشتری مربوط است؟

  1. مخاطبان

مخاطب شما کیست؟ آن‌ها را بصورت پرسونا ترسیم کنید و اسم پرسونا را این جا بنویسید. در پرسونا به نیازهای مخاطبان و اینکه چه چیزی برای آنها مهم‌ترین است دست پیدا خواهید کرد و یا از سمت راست بوم ارزش پیشنهادی استفاده کنید.

به یاد داشته باشید که اگر داستان شما مشتریان را هدف قرار ندهد ( برای مثال، سرمایه گذاران را هدف قرار دهید یا به دنبال شریک تجاری جدید باشید و…) پس مخاطب شما مشتری شما نیست.

  1. عناصر سازنده

سعی کنید راجع به استدلال‌هایی که می‌توانند ذهن مخاطبان شما را تغییر دهند فکر کنید و مطمئن شوید که لیستی از نقاط منطقی، احساسی و یا اخلاقی دارید. Proof شما چیست؟ آیا نمونه‌ها یا روایت‌هایی دارید؟ آنهایی که با مخاطب تان همخوانی دارند را پیدا کنید.

عناصر سازنده مهم و مختلفی وجود دارند که می‌توانید از آنها برای ترسیم سفر مشتری در این داستان استفاده کنید. همراه با تیم خود زمانی را برای تفکر در خصوص چنین اجزایی سپری کنید. فعلا در خصوص ترتیب آنها نگران نباشید. فقط سعی کنید هر تعداد می‌توانید جمع‌آوری کنید.

  1. قطار احساسات( هیجانات) در سه پرده

یک داستان خوب در یک خط مستقیم اتفاق نمی‌افتد بلکه فراز و نشیب دارد. اکنون زمان آن رسیده است تا چگونگی طراحی قطار احساسات خود را در نظر بگیرید. لحظه اوج کجاست؟ لحظه اوج لحظه‌ای است که شما می‌خواهید از آن برای ایجاد نکته اصلی استفاده کنید.

همانند اغلب داستان‌های خوب، بوم داستان سرایی نیز به سه بخش تقسیم می‌شود: شروع، میانه و پایان.

در شروع داستان صحنه پردازی می‌شود. میانه داستان جایی است که اصل داستان بیان می‌شود و در پایان داستان شما مخاطب‌تان را ترک می‌کنید البته با یک وضعیت ذهنی جدید.

استدلالها، مثالها و روایت ها را تقسیم‌بندی کنید و برای سنجشی بهتر مقداری شوخ طبعی نیز در سه بخش داستات بگنجانید. اکنون نگاهی دوباره به قطار احساسات داشته باشید. آیا ایده خود را دنبال کردید؟ یا می خواهید آن را تغییر دهید؟

چیزی که باید حین سازماندهی اجزای داستان‌تان مدنظر قرار دهید این است که شیوه‌های مختلف گوش دادن را با داستان تطابق دهید. ابتدا مطابق سلیقه شنوندگان منطقی و منظم عمل کنید. این اشخاص برای اینکه در خصوص اینکه اصلا گوش بدهند یا خیر تصمیم بگیرند باید تصویر واضحی از چیزی که در مورد آن صحبت می‌کنید داشته باشند. اما دیگران را نیز به یاد داشته باشید و فراموش نکنید. شنوندگان هیجانی صبورتر هستند اما آنها اگر هیجان دریافت نکنند کسل و خسته می‌شوند.

  1. پیش از داستان

برای اینکه داستان شما معنادار باشد باید بتوانید مخاطبتان را به روشهایی تغییر دهید. در باورها، احساسات یا دانش آنها باید با گذر زمان و هنگام به پایان رسیدن داستانتان تغییراتی ایجاد شود. مخاطبان شما قبل از شنیدن داستانتان نسبت به موضوع چه حسی دارند؟ چه فکری می‌کنند و چه می‌دانند؟

در اینجا شما میتوانید دوباره به پرسونا و هم چنین سعر مشتری مراجعه کنید.

  1. صحنه را آماده کنید

فضا را براساس احساسات، اخلاقیات یا واقعیت ها بسازید که به مخاطب کمک کند تا در حس و حال موضوع قرار بگیرد. جلب توجه زودهنگام مخاطبان خیلی مهم است.

  1. منظورتان را برسانید

پیام اصلی که می‌خواهید انتقال دهید چیست که به تغییر محسوس در مخاطب کمک می‌کند.

  1. نتیجه‌گیری

چگونه می‌خواهید داستان را به پایان برسانید؟ استدلال شما در داستان چیست؟

  1. بعد

مخاطبان شما بعد از شنیدن داستانتان چه حسی دارند؟ چه فکری می‌کنند و چه می‌خواهند؟ مشخصا توضیح دهید.

  1. طرح اولیه

شما اکنون طرح اولیه داستانتان را دارید. این گام اول است. اکنون شروع به نوشتن داستان بکنید و آن را با مخاطبان مهم به محک بگذارید و ببینید کجای داستان ببشترین همخوانی را با مخاطبان دارد و کجا مخاطبان علاقه خود را از دست می‌دهند.

چک لیست

  • حقایق و ارقام ممکن است منطقی به نظر برسند اما می‌توانند خسته کننده باشند.
  • روایتها به داستات شخصیت و حسی از واقعیت می‌دهند.
  • مثالها مابین حقایق و روایت ها هستند که به داستان وضوح می‌بخشند.
  • استدلال‌ها مزایا و معایب منطقی داستان و ویدگاه را نشان می‌دهند.
  • احساسات/ سرگرمی: شما و تیم‌تان مشتاق چه چیزی هستید؟ عصبانی هستید؟ خوشحال هستید؟ سعی کنید ترکیبی از احساسات و هیجانات پیدا کنید.
  • لحظه شهودی نقطه اصلی است که دتستان بر مبنای آن ایجاد می‌شود.

گام‌های بعدی

  • حین طراحی و بیان داستان، پرسونا و سفر مشتری را نیز مدنظر داشته باشید و طبق چیزی که یاد گرفته‌اید آنها را بروزرسانی کنید.
1. بوم استراتژی برند
بوم استراتژی برند

استراتژی برند یک ابزار یک صفحه ای است که به توسعه  بیانیه ساختاری، مشهود و مرتبط جایگاه‌یابی برند، عصاره برند و شخصیت برای کسب و کار است که این موارد را با ارزش‌ها و پیام‌های اصلی شرکت ادغام می‌کند.

2. بوم چشم انداز 5 گام جسورانه
بوم چشم انداز ۵ گام جسورانه

این بوم به شما کمک می‌کند تا چشم انداز کسب و کار و مراحل رسیدن به آن را طراحی کنید. تیم شما قادر خواهد بود چیزی که از چشم انداز شما حمایت می‌کند، چیزی که آن را به چالش می‌کشد و فرصت‌هایی که با کار بر روی چشم‌انداز ایجاد می‌شوند مشخص کند.

3. بوم پرسونا مشتری
بوم پرسونا مشتری

بوم پرسونا مشتری این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا به بخش مشتری یک تصویر و یک نام بدهید. این ابزار به شما کمک می‌کند تا به دنیای مشتری پا بگذارید و مهم‌ترین نیازها و خواسته‌هایشان را بشناسید. از آن برای تدوین پروفایلی از هر بخش اصلی مشتریانتان استفاده کنید

4. بوم سفر مشتری
بوم سفر مشتری

این بوم ‌به کسب و کار کمک می‌کند تا نیازهای مشتری را شناسایی کند و نیازهای متغیر مشتری را در هر لحظه حساس از این سفر تعریف کند. از این رو کسب و کارها می‌توانند تشخیص دهند که بهترین راه برای ارتباط و پشتیبانی مشتریانشان در این سفر چیست؟

بوم ارزش پیشنهادی
بوم ارزش پیشنهادی

بوم ارزش پیشنهادی روشی ساده برای درک بهتر نیازهای مشتریان و طراحی محصولات و خدمات مورد نیازشان است. به تنهایی کاربرد خوبی دارد اما برای بکارگیری همراه با بوم الگوی کسب و کار و هم چنین دیگر ابزارهای استراتژی کسب و کار و بازاریابی طراحی شده است.

6. بوم محیط
بوم نقشه محیط

بوم نقشه محیط  به شما و تیم‌تان کمک می‌کند تا تفکر خود را فراسوی مرزهای محصول، خدمات و سازمان خود گسترش دهید و گفتگوی عمیق‌تری راجع به اینکه در دنیای اطرافتان چه می‌گذرد و تغییراتی که در جریان است چه تاثیری بر کسب و کار شما در آینده خواهد داشت، داشته باشید.

مدل کسب و کار min
بوم مدل کسب و کار

از بوم برای توصیف، طراحی، به چالش کشیدن و مبنا قرار دادن مدل کسب و کار استفاده می‌شود. از بوم مدل کسب و کار برای کشف بینش‌ها در خصوص مشتری، اینکه ارزش پیشنهادی چه چیزی را و از چه کانالی پیشنهاد می‌کند، و اینکه شرکت شما چگونه کسب درآمد می‌کند استفاده می شود

بوم داستان سرایی
بوم داستان سرایی

بوم داستان سرایی این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا بطور جمعی داستان‌های عالی طراحی کنید که با نیاز مخاطبان شما همخوانی داشته باشند. با استفاده از عناصر بصری، جالب توجه، قابل درک، کنترل شده و الهام بخش.

تابلوی پیشرفت
بوم تابلوی پیشرفت

بوم تابلوی پیشرفت ابزاری است برای درک فرضیاتی که از کسب و کار و استرلتژی بازاریابی بوجود می‌آیند، برای مثال حین استفاده از دیگر بوم‌های استراتژی. هم چنین ابزاری است برای بررسی پیشرفت و اعتبار بخشیدن به این فرضیات.